گروه مطالعات بیماری های غیرواگیر و نظام سلامت
گروه مطالعات بیماری های غیرواگیر، بنا بر ضرورت بهره برداری از نتایج حاصل از مطالعات کوهورت گلستان و کوهورت پرشین در زمینه بیماری های مزمن غیرواگیر، از سال 94 در پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران پایه گذاری شد; تا داده های حاصل از این تحقیقات کلان، در راستای انجام تحقیقات جدید و انتشار مقالات بین المللی با سه هدف کمک به بهبود سیاستگذاری ها در نظام سلامت، پیشگیری از شیوع بیماری های مزمن و نیز کمک به ارتقای رشد علمی ایران در عرصه تولید علم جهان به کار گرفته شوند.
مطالعات بار بیماریهای غیرواگیر عمدتا، با همکاری گروه های بین المللی از جمله: گروه عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در «امپریال کالج لندن»، مطالعات بیماری های قلبی عروقی در «دانشگاه هامبورگ» و انستیتو سنجش و ارزشیابی سلامت در «دانشگاه واشینگتن» انجام می شود. در این مطالعات از داده های مطالعه جهانی بار بیماری ها، آسیب ها و عوامل خطر در سطوح بین المللی، منطقه ای، ملی، و استانی استفاده می شود و نتایج این مطالعات بین المللی در مجلات معتبر به چاپ می رسد.
انجام تحقیقات برای تولید قرص پلی پیل به منظور پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی، یکی از مهمترین نتایج ایجاد و فعالیت گروه مطالعاتی بیماری های غیرواگیر مزمن در پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.
مطالعات نظام سلامت در پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد، با استفاده از داده های ملی و بین المللی از جمله: داده های حسابهای ملی سلامت، مطالعات STEP، بار بیماری ها در سطوح بین المللی، منطقه ای، ملی، و استانی انجام می شود. این مطالعات شامل: برآورد انواع شاخص های حساب های ملی سلامت، شاخص های مرگ و میر مادر، نوزاد و کودک، شیوع انواع بیماری های واگیر و غیرواگیر و عوامل خطر آنها، و نیز برآورد روندهای این شاخص ها در طول زمان می باشد.
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید