03 بهمن 1403
EN
logo

پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد

دانشگاه علوم پزشکی تهران

اولین جلسه کاربرد هوش مصنوعی مولد در بیماری های گوارش و کبد در پژوهشکده گوارش و کبد برگزار شد

اولین جلسه کاربرد هوش مصنوعی مولد در بیماری های گوارش و کبد با حضور دکتر رضا ملک زاده رئیس پژوهشکده، دکتر اکرم پورشمس مسئول امور هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری های بالینی دانشگاه، دکتر آیین محمدی مسئول امور هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری های علوم پایه دانشگاه، دکتر محمود تارا پزشک و متخصص انفورماتیک سلامت و بالین و جمعی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده روز یکشنبه 25 آذرماه سال جاری در سالن کنفرانس مجموعه برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد، اولین جلسه کاربرد هوش مصنوعی مولد در بیماری های گوارش و کبد با حضور دکتر رضا ملک زاده رئیس پژوهشکده، دکتر اکرم پورشمس مسئول امور هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری های بالینی دانشگاه، دکتر آیین محمدی مسئول امور هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری های علوم پایه دانشگاه، دکتر محمود تارا پزشک و متخصص انفورماتیک سلامت و بالین و جمعی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده روز یکشنبه 25 آذرماه سال جاری در سالن کنفرانس مجموعه برگزار شد.

در ابتدای جلسه، دکتر اکرم پورشمس به تشریح مفاهیم اساسی هوش مصنوعی مولد و پیشینه آن پرداخت. وی در سخنان خود به‌ویژه بر جنبه‌های نوآورانه این فناوری و کاربردهای آن در بهبود فرآیندهای تشخیص و درمان بیماری‌های پیچیده گوارش و کبد تأکید کرد. دکتر اکرم پورشمس در ادامه با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر پذیرش و پیاده‌سازی هوش مصنوعی در سیستم‌های آموزش، درمان و پژوهش ایران، از آرزوها و انتظارات خود برای تحقق یک سیستم پزشکی هوشمند در کشور سخن گفت.

در ادامه دکتر رضا ملک‌زاده، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به روند سریع تحولات تکنولوژیکی و نقش برجسته‌ای که هوش مصنوعی در این تحولات ایفا می‌کند، به اهمیت به‌کارگیری این فناوری در حوزه پزشکی تأکید کرد. وی بیان داشت: «با توجه به ورود هوش مصنوعی و نقش پررنگ آن در تمام حوزه‌ها، به‌ویژه در علوم پزشکی، نمی‌توان از تأثیرات آن غافل ماند. هوش مصنوعی می‌تواند در اصلاح و تسریع فرآیندهای تشخیص و درمان بسیار تاثیرگذار باشد و باید با تلاش و همکاری همه نهادها، بستری برای استفاده بهینه از این فناوری فراهم کرد.» وی همچنین افزود که با بهره‌گیری از پتانسیل‌های هوش مصنوعی، می‌توان آینده‌ای روشن‌تر و کارآمدتر در حوزه پزشکی ایران رقم زد.

در ادامه، دکترمحمود تارا، به بیان تحولات جهانی در زمینه پذیرش هوش مصنوعی در پزشکی پرداخت. وی با اشاره به روند جهانی در پذیرش این فناوری و ورود آن به دانشگاه‌های معتبر در کلاس جهانی، افزود: «امروزه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر در سطح جهانی برنامه‌های آموزشی گسترده‌ای برای آشنایی دانشجویان با مبانی و کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی راه‌اندازی کرده‌اند. این روند در نهایت موجب می‌شود که تکنولوژی‌های نوین به طور مؤثر در تشخیص و درمان بیماری‌ها در سطح جهانی به کار گرفته شوند.»

جلسه با بحث و تبادل نظر حاضرین ادامه یافت و اعضا بر لزوم برنامه‌ریزی منسجم و جامع برای ادغام هوش مصنوعی در سیستم‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی تاکید کردند. دکتر آیین محمدی نیز در این خصوص به ضرورت توجه به زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، قوانین و مقررات اخلاقی، و نیاز به آموزش گسترده برای پزشکان و پژوهشگران اشاره کرد.

یکی از مباحث کلیدی این نشست، پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای وارد کردن هوش مصنوعی به سیستم آموزش، پژوهش و درمان کشور است; و حاضرین در جلسه به این نتیجه رسیدند که به منظور تسهیل این فرآیند، نه تنها در سطح علمی و پژوهشی، بلکه در سطح قانون‌گذاری و اجرایی نیز تحرکات گسترده‌تری باید صورت گیرد.

در پایان بر استمرار این جلسات و لزوم برگزاری آن ها به صورت هفتگی تاکید شد.

 

فاطمه مرادی
تهیه کننده:

فاطمه مرادی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه