03 بهمن 1403
EN
logo

پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد

دانشگاه علوم پزشکی تهران

معاون تحقیقات وزیر بهداشت در بازدید از پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد:

پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد به موفقیتهای مهمی در تحقیقات محصول محور دست یافته است

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید کرد.

 

 به گزارش پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، پس از  بازدید از این مرکز که صبح چهارشنبه 15 دی ماه 1400 صورت گرفت،  در جلسه ای با حضور موسس، رییس و اعضای هیات علمی پژوهشکده ، در جریان مهمترین فعالیتهای تحقیقاتی و دستاوردهای پژوهشی این مرکز قرار گرفت.

دکتر رضا ملک زاده، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران و بنیانگذار پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، طی سخنانی با اشاره به این که پژوهش یک کالای تجملاتی نیست گفت: پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد در طول فعالیت خود همواره به این باور ، جامه عمل پوشانده و بر همین اساس مهمترین فعالیتهای تحقیقاتی آن ، مطالعات کلان ملی و بین المللی کاربردی و مساله محور بوده است.

وی اجرای مطالعه آینده نگر مبتنی بر جمعیت کوهورت گلستان با مشارکت 50 هزار شرکت کننده ، طی بیش از 20 سال کار تحقیقاتی با همکاری محققان بین المللی و داخلی و مراکز معتبر و مهم دانشگاهی و تحقیقاتی جهان در زمینه سرطان مری که به شناسایی ترکیبی از 6 عامل مهم شیوع بالای این سرطان در شمال شرق ایران و در نهایت ، انتشار دو مونوگراف در اثبات سرطانزایی نوشیدنی های داغ و سرطانزایی مصرف تریاک در انسان ، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی انجامید، مطالعه پنج ساله 15 هزار نفره مبتنی بر جمعیت تحت عنوان « پلی ایران» برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی با دستاورد تولید داروی پلی پیل برای پیشگیری اولیه از  سکته های قلبی و مغزی، اجرای مطالعه ملی کوهورت آینده نگر مبتنی بر جمعیت در استانهای ایران با مشارک 200 هزار شرکت کننده با الگوبرداری از مطالعه کوهورت گلستان برای شناسایی مهمترین علل بیماری های مزمن غیرواگیر و مرگهای زودرس در کشور ، اجرای مطالعه کنترل هپاتیت سی که به تولید داروی درمان قطعی ، آسان و ارزانتر هپاتیت سی در ایران به نام «سووداک» انجامید، ایجاد نظام ثبت سرطان در ایران که حاصل آن انتشار جامعترین گزارش مبتنی بر جمعیت از میزان بروز سرطانها در ایران با پوشش صد درصدی جمعیت با  کیفیت بسیار بالا در مهمترین مرجع بین المللی ثبت سرطان (آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی) بود، اجرای نظام ثبت بیماری های مهم گوارشی شامل سلیاک، هپاتیت های بی و سی، بیماری های التهابی روده، آشالازی، ریفلاکس و ... را از مهمترین طرح های کلان پژوهشی این پژوهشکده برشمرد.

موسس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین یکی از اهداف مهم پیش روی علم پزشکی دنیا را تحقیقات ژن درمانی و پزشکی دقیق و شخص محور دانست و با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر حوزه ژن درمانی در شناسایی علل بیماری ها و درمانی برخی بیماری های سخت درمان یا ناعلاج گفت: مرکز تحقیقات ژن درمانی این پژوهشکده، در سال 96  به همت جمعی از متخصصان علوم پایه پزشکی و  با هدف  توسعه فعالیت‌های بنیادی در زمینه ژن درمانی و  دستیابی به فناوری های نوین در درمان سرطان ها از جمله سرطان روده بزرگ ، سرطان خون ، سرطان معده و اختلالات ژنتیکی مانند بتا تالاسمی و رتینیت پیگمنتوزا  تاسیس شده  و ما امیدواریم محققان این مرکز همگام با کشورهای در حال پیشرفت در زمینه مهندسی ژنتیک مدرن برای کشف راه حل های درمانی نوین در راستای کنترل بهتر بیماری‌ها  به موفقیتهای لازم دست یابند.

 دکتر ملک زاده، حمایت کافی از تحقیقات، محققان و مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور را موجب ترغیب علاقه مندان به پژوهش برای انجام پژوهشهای کاربردی و آن را یک ضرورت توصیف کرد و گفت: ما می توانیم تجربیات و الگوهای مطالعات مبتنی بر جمعیت آینده نگر که یک نیاز اساسی در زمینه شناسایی علل بروز و شیوع بیماری های مزمن غیرواگیر هستند را در کل کشور اجرایی کنیم و پژوهشکده بیماری های گوارش  کبد توانست این موضوع را ثابت کند که اجرای چنین اهداف مهمی در کشور امکانپذیر است

دکتر علیرضا دلاوری، رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این جلسه گزارشی از تاریخچه تاسیس و فعالیتهای انجام شده در پژوهشکده ارائه کرد و گفت:  بخش گوارش و کبد بیمارستان شریعتی از 48 سال پیش راه اندازی شد و تاریخچه تاسیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد به 28 سال پیش (1375) باز می گردد . این مرکز در سال 1390 از مرکز تحقیقاتی به پژهشکده ارتقا یافت.

وی افزود: پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با دارا بودن 4 مرکز تحقیقاتی :سرطانهای گوارش و کبد، بیماری های گوارشی، بیماری های کبد، لوزالمعده و مجاری صفراوی، مرکز تحقیقات ژن درمانی، و گروه مطالعاتی بیماری های مزمن غیرواگیر،  15 عضو هیات علمی فعال دارد که 6 تن از آنها جزو دانشمندان یک درصد برتر ISI هستند.

رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: این پژوهشکده تا کنون 250 مطالعه تحقیقاتی درباره شایعترین بیماری های گوارشی و بیماری های مزمن غیرواگیر انجام داده که مجموع مقالات 190 هزار بار مورد استناد قرار گرفته اند و میزان خوداستنادی به مقالات پژوهشکده تنها دو درصد بوده و این کمترین میزان خوداستنادی در بین مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور بوده است. این پزوهشکده همچنین در راس مراکز تحقیقاتی کشور از نظر اچ ایندکس قرار دارد.

به گفته وی، تا کنون  60 طرح پزوهشی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد در RCT (مرکز ثبت کارآزمایی های بالینی ) ثبت و انجام شده است.

دکتر دلاوری متوسط انتشار مقاله به ازای هر عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد را 85 عنوان برشمرد و گفت:  60 درصد مقالات پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد حاصل همکاری های علمی بین المللی بوده و این مرکز با داشتن همکاری علمی با 49 دانشگاه معتبر خارجی، بیشترین همکاری علمی بین المللی را در بین مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور داشته است. در سطح ملی نیز با 28 دانشگاه و 20 مرکز تحقیقاتی همکاری علمی دارد که در راس این همکاری های علمی دانشگاه های کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی ایران قرار دارند.

دکتر دلاوری گفت: تا کنون 161 نفر موفق به طی دوره فوق تخصص گوارش و کبد در  پزوهشکده بیماری های گوارش و کبد شده اند. همچنین  500 متخصص داخلی نیز تحت آموزش دوره های پیشرفته اندوسکوپی  قرار گرفته اند و بیش از 30 فوق تخصص گوارش و کبد، موفق به طی دوره  فلوشیپ اندوسکوپی پیشرفته تشخیصی و درمانی  از سال سال 1385 تا کنون شده اند

 

دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات وزیر بهداشت نیز، ضمن تقدیر از تلاشهای تحقیقاتی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد و دکتر رضا ملک زاده،  موسس پژوهشکده و رهبر طرح های مطالعات کلان پژوهشی این مرکز تحقیقاتی گفت: مهمترین انتظار از تحقیقات، پاسخگویی به نیازهای ضروری سلامت کشور و مساله محور بودن آنهاست و پژوهشهای شبکه ای می توانند بهترین مکانیسم انجام این گونه تحقیقات در کشور باشند.

وی همچنین کاهش وابستگی کشور در تمام سطوح علوم پزشکی اعم از آموزشی، دارویی و درمانی را مهمترین ماموریت پژوهش در علوم پزشکی دانست و گفت: پژوهشکده بیماری های گوارش توانسته به موفقیتهای مهمی در این زمینه ها دست یابد.

وی اظهار امیدواری کرد سایر مراکز تحقیقاتی کشور نیز با الگوبرداری از  پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد بتوانند به موفقیتهای بیشتری در رفع نیازها و مسائل مهم نظام سلامت کشور دست یابند.

انتهای پیام

کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه