15 مهر 1403
logo

پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد

دانشگاه علوم پزشکی تهران

علت «تنوع چشمگیر بروز سرطان مری در جهان» یک راز باقی ماند!

دانشمندان در یک مطالعه جدید بین المللی اعلام کردند: هیچ امضای ژنتیکی که توضیح دهنده علت تنوع وسیع بروز سرطان مری در جهان باشد، مشاهده نشد.

مطالعه جدید دانشمندان که با همکاری محققان پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام و نتایج آن در مجله Nature Genetics منتشر شده، به بررسی نقش جهش های ژنتیکی در تنوع جهانی سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی مری  (ESCC) پرداخته تا به یک الگوی ویژه از «امضاهای ژنتیکی» در سرطان مری  در مناطقی با بروز بالای این نوع سرطان دست یابد.

پژوهشگران بیش از ۵۵۰ ژنوم سرطان از افراد مبتلا به «کارسینوم سلول سنگفرشی مری» / ESCC  ، از ۸ کشور ایران ، چین ، کنیا ، تانزانیا ، مالاوی (با میزان بروز بالا) و برزیل ، ژاپن و انگلستان (با میزان بروز کمتر)  که دارای سبک زندگی و محیط  زندگی متفاوت هستند را بررسی کرده و دریافتند ژنوم بیماران مبتلا به سرطان مری به طور قابل توجهی مشابه است و هیچ امضای ژنتیکی به عنوان الگویی که توضیح دهنده تنوع گسترده در بروز سرطان مری در جهان باشد مشاهده نمی شود.

در عین حال، محققان عواملی را شناسایی کردند که خطر «کارسینوم سلول سنگفرشی مری» را در مناطق خاصی افزایش می‌دهد ؛ برای مثال، بروز این بیماری ، در شمال ایران ، با مصرف بالای تریاک و در ژاپن  با مصرف زیاد الکل ارتباط  قوی دارد.

دکتر سرمایک استراتون، مدیر موسسه Wellcome Sanger بریتانیا و رهبر برنامه تحقیقاتی Cancer Grand Challenges Mutographs گفت: ما مطمئن هستیم که جهش های ژنتیکی در ایجاد بروز سرطانها نقش دارند. یافته ها و شواهد فعلی نشان داده است برخی از عوامل بدون آسیب رساندن به دی ان ای باعث ایجاد سرطان می شوند.

 وی با تاکید بر این که می دانیم عاملی برای ایجاد چنین تنوعی در بروز کارسینوم سلول سنگفرشی مری نقش دارد ، افزود: یکی از راه های ما این است که فراتر از توالی‌یابی ژنوم‌های سرطانی و توالی بندی بافت‌های طبیعی به بررسی بپردازیم و معتقدیم که دستیابی به عواملی که موجب ایجاد چنین تنوع بزرگی در بروز کارسینوم سلول سنگفرشی مری  در سراسر جهان شده اند ، به لطف پیشرفت های اخیر در فناوری  دستیابی به این عوامل امکانپذیر است.

انتهای پیام

Key Words
مدیر سایت
Author:

مدیر سایت

0 Comments for this article

comment

Post your comment:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
Enter your desired term to search
Theme settings