مرکز تحقیقات ژن درمانی

مرکز تحقیقات ژن درمانی

مرکز تحقیقات ژن درمانی، وابسته به پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1396 با مصوبه شورای گسترش وزارت بهداشت و به همت جمعی از متخصصان علوم پایه پزشکی و با هدف پاسخگویی به این نیاز تأسیس شده است.

اهداف تاسیس

امروزه نیاز به مراکزی که در جهت توسعه روشهای نوین درمانی و پزشکی شخص-محور فعالیت کنند، بیش از پیش احساس می شود.  هدف از راه اندازی این مرکز تحقیقات، توسعه فعالیت‌های بنیادی در زمینه ژن درمانی و نیز دستیابی به فناوری های نوین در درمان سرطان ها از جمله سرطان روده بزرگ ، سرطان خون ، سرطان معده و اختلالات ژنتیکی مانند بتا تالاسمی و رتینیت پیگمنتوزا است تا همگام با سایر کشورها و بویژه کشورهای توسعه یافته ، دانش استفاده از روش های مهندسی ژنتیک مدرن برای کشف راه حل های درمانی در کنترل بیماری‌ها  نهادینه شود.

 

امکانات

اتاق های تمیز

با توجه به نیاز به استفاده از اتاقهای تمیز در تحقیقات مربوط به سلول درمانی و ژن درمانی، مجموعه ای از چندین اتاق تمیز طبق اصول GMP شامل بخش‌های مختلف سلول، بافت و وکتور توسط مرکز تحقیقات ژن درمانی برای تولید سلول ، دستکاری سلول و بافت و مهندسی ژنتیک تأسیس شده است.

 

تجهیزات موش نقص ایمنی

 آزمایشگاه تجهیزات موش نقص ایمنی در سال 1996 به عنوان تنها مرکز تخصصی نگهداری حیوانات بدون سیستم ایمنی در کشور تأسیس شد. این آزمایشگاه شامل اتاق تمیز و فضای جراحی خاص و منطقه پرورش جداگانه است و مجهز به سیستم IVC برای نگهداری و تولید مثل موش های با نقص ایمنی است. با توجه به نیاز به استفاده از موشهای تراریخته در تحقیقات سرطان ، تأسیس این آزمایشگاه در کشور گامی بزرگ در راستای تسهیل مطالعات پیش بالینی برای ارزیابی اثربخشی و ایمنی روشهای درمانی قبل از ورود به کارآزمایی بالینی است. از سوی دیگر ، به دلیل نیاز بسیاری از مراکز تحقیقاتی ، این مرکز اولین در کشور است که نژادهای موش بدون سیستم ایمنی را وارد می کند و آماده ارائه خدمات به مراکز دیگر است.

 

بانک زیستی

بیوبانک منبع مهمی در تحقیقات پزشکی است که انواع زیادی از نمونه های بیولوژیکی را برای استفاده در تحقیقات ذخیره می کند.

بانک زیستی مرکز تحقیقات ژن درمانی دارای بیوبانک مجهز برای ذخیره همه نمونه های بیولوژیکی جهت انجام تحقیقات پزشکی در حوزه ژن درمانی است.

 

آزمایشگاه کشت سلول و بافت

آزمایشگاه کشت سلول و بافت ، از کلیه ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش انواع سلول های انسانی ، از جمله انکوباتورها ، هودهای لامینار کلاس II ، سانتریفیوژها، میکروسکوپ های فلورسنت، اتوکلاوها، فریزرهای 70- و ... برخوردار است.

 

آزمایشگاه کشت ویروس

آزمایشگاه کشت ویروس، شامل تجهیزات مورد نیاز برای تولید و تصفیه وکتورهای ویروسی ، مانند اولترا سانتریفیوژ ، هود لامینار و ... است.

 

آزمایشگاه مولکولی

این آزمایشگاه با مساحت 100 متر مربع ، مجهز به ترموسیکلر ، ژل داک ، ترانس ایلومیناتور ، الکتروفورز یکپارچه و نانودراپ برای انجام آزمایشات مولکولی مختلف از جمله استخراج RNA و DNA و PCR مناسب است.

 

آزمایشگاه تجهیزات نگهداری حیوانات آزمایشگاهی جنرال

این آزمایشگاه با فضای فیزیکی ۴۰ متر مربع و فضای جداگانه جهت کار با حیوانات آزمایشگاهی ، از سال 91 مشغول خدمت رسانی به محققین برای انجام تستهای preclinical است. فضای آزمایشگاهی  فوق مجهز به سیستم اتوماتیک تنظیم دما و نور  و دارای قفسه های مجهز جهت نگهداری حیوانات آزمایشگاهی کوچک بوده و علاوه بر سه فضای مجزا برای نگهداری حیوانات مختلف (موش، رت و خرگوش)، دارای فضای جراحی و انبار نیز هست

کلمات کلیدی
فرشته هاشمی
تهیه کننده:

فرشته هاشمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *